Webböngészők


Webböngészőnek

vagy böngészőnek (angolul browser) nevezzük azon programokat, amelyekkel az interneten található tartalmakat – legtöbbször weblapokat – lehet megtekinteni, illetve az interneten keresztül elérhető szolgáltatásokat használni. A különböző böngészők másképpen értelmezik a Webes szabványokat, és még különfélébb módon reagálnak a hibás, nemszabványos kódokra. Emiatt ajánlatos több böngészővel is megvizsgálni oldalunkat: jól jelennek-e meg a lapok, egyáltalán használható-e a webhely? Nem tudod eldönteni, hogy melyik webböngésző a legmegfelelőbb számodra, vagy esetleg, hogy a jelenleg használt böngésződ mit tud és bizonyos beállításokat hol és hogyan lehet megtenni? Akkor olvasd végig ezen oldalakat. Ha még többet is szeretnél megtudni ezen az oldalon is mindent megtalálsz : Melyik böngésző?

 

Opera :

Webböngészőkmac.pngpingvin.png
WebböngészőkEgy norvég cég által hosszú évek óta fejlesztett zárt forráskódú, de ingyenesen letölthető program. …mobilra, PC-re és máshová.A többszálú böngészés úttörői voltak egykoron, mára ez alap egy böngészőnél. Ha azt mondjuk, hogy a leggyorsabb és a legszabványosabb, nem állunk messze a valóságtól. Ismeri az egér mozdulatok általi- és a hangvezérlést is, továbbá a gyors keresést, link-szinkronizálást, gyors hívót, füles böngészést, minialkalmazásokat … stb. Előnye hogy gyors, számos hasznos kiegészítő funkciót nyújt, jól használható, illetve, hogy rengeteg operációs rendszeren fut. A 10-estől megjelent az Opera Turbo, mely a lassú internetkapcsolattal rendelkezők böngészését gyorsítja jelentősen, a füleken láthatók az oldalak előnézetei, 40%-al gyorsabb lett a motorja és minden modern szabványt támogat …

Google Chrome :

images003.pngmac.pngpingvin.png
opera.png A Google Chrome a Google által fejlesztett nyílt forráskódú webböngésző, ami a WebKit böngészőmotort használja. 2008 szeptemberében jelentették meg az első publikus bétaverziót, az első stabil verziót 2008. december 11-én adták ki. A Chrome nevét a böngészők grafikus felületének nem létfontosságú részeiről (angolul „chrome”, kb. csicsa) kapta; a névválasztás ironikus, mivel épp arra törekedtek, hogy ezek aránya minimális maradjon. 2010 decemberében a Chrome a harmadik legnépszerűbb böngésző volt. A Google Chrome villámsebesen futtatja a weboldalakat és az alkalmazásokat. Egy szempillantás alatt elindul, gyorsan tölti be a weboldalakat, közvetlenül a címsávból kereshet az interneten.A Google Chrome az első olyan böngésző, amely a böngészőbe ágyazva tartalmazza a gépi fordítás funkcióját – anélkül, hogy további beépülő modulokat vagy bővítményeket kellene telepíteni.Amikor a weboldal nyelve nem egyezik meg a böngészőben beállított nyelvvel, a Chrome automatikusan rákérdez, hogy lefordítsa-e a weboldalt a Te általad preferált nyelvre. tovább >>>

Mozilla Firefox :

images003.pngmac.pngpingvin.png
firefox.png A Mozilla Firefox az internetezők által egyik legismertebb és leghasználtabb ingyenes nyílt forráskódú böngésző programja. Ismertsége annak is köszönhető, hogy szinte minden rendszeren elérhető, futtatható, és használható. A legtöbb Linux disztribúció alapértelmezett böngészője.Átlátható kezelőfelülettel rendelkezik, mely révén kezelése igen egyszerű. Több olyan funkció hiányzik belőle, mely más böngészőknél megtalálható. A Firefox leginkább a kiegészítő-kezelőre hagyatkozik, mellyel a felhasználó saját igény szerint alakíthatja ki kinézetre és tudásra a programot. A kiegészítő egységek is ingyenesen letölthető csomagok, szolgáltatások, melyek segítségével a felhasználó bővítheti vagy növelheti a Firefox képességeit. A Firefox fejlesztése során egyes, korábban csak kiegészítőkön keresztül elérhető funkciók is beépülhetnek a böngésző alapértelmezett szolgáltatásai közé.
images003.pngmac.png
ie-logo.pngAz Internet Explorer a windows rendszerek alap böngésző programjának számítanak, ami azt jelenti, hogy ha telepítünk egy windows rendszert akkor „ alap programként ” plusz telepítés nélkül a rendelkezésünkre áll. Ez a program annyira alap ezen rendszereken, hogy eltávolítani még ha tudjuk is, NEM érdemes. Több alkalmazás hivatkozhat rá. Ha mégis másik böngészőt szeretnénk alkalmazni, ajánlatos ha csak telepítjük a másik alkalmazást alap értelmezettként és azt használjuk, anélkül, hogy eltávolítanánk. Alapvetően nem mélyednék bele a program ismertetésébe, ezért külön oldallal sem tisztelném meg, de mivel az egyik legnépszerűbb weboldal böngészőről van szó úgy gondolom szükségszerű a megemlítése. Azért alkalmazása manapság egyre lejjebb szorul azon a bizonyos „ ranglistán ”. A már népszerűséget említve azért ajánlatos a weboldalszerkesztésnél ezzel a böngészővel is ellenőrizni az oldalunkat.Az említett program csak Windows és Mac rendszerekre elérhető változatban létezik. Linuxokon ha nagyon akarnánk a windows emulátoron keresztül elérhetnénk vagy esetleg virtuális módon de még nem ismerek olyan embert aki ezzel komolyabban foglalkozott volna.
Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today