Google chrome


A Google chrome egy szabad forráskódú, ingyenes szoftver

windows.pngmac.pngpingvin.pngA Google chrome egy szabad forráskódú, ingyenes szoftver, mely több operációs rendszeren is futtatható.

chrome1.pngchromium.pngchrome.png

A Google Chrome a Google által fejlesztett nyílt forráskódú webböngésző, ami a WebKit böngészőmotort használja. 2008 szeptemberében jelentették meg az első publikus béta verziót, az első stabil verziót 2008. december 11-én adták ki. A Chrome nevét a böngészők grafikus felületének nem létfontosságú részeiről (angolul „chrome”, kb. csicsa) kapta; a névválasztás ironikus, mivel épp arra törekedtek, hogy ezek aránya minimális maradjon. 2010 decemberében a Chrome a harmadik legnépszerűbb böngésző volt. A Google Chrome villámsebesen futtatja a weboldalakat és az alkalmazásokat. Egy szempillantás alatt elindul, gyorsan tölti be a weboldalakat, közvetlenül a címsávból kereshet az interneten.

A Chrome-ot úgy tervezték meg, hogy minden tekintetben gyors legyen. Gyorsan betöltődik a számítógépen, szempillantás alatt betölti a weboldalakat, és az összetett internetes alkalmazásokat is nagy sebességgel futtatja. áramvonalas, tiszta és egyszerű.

A Chrome-ban emellett olyan funkciók is megtalálhatóak, amelyek a hatékonyságot és a könnyű használatot teszik lehetővé. Például ugyanabban a mezőben kereshetsz és böngészhetsz, ráadásul úgy rendezheted el lapjaid, ahogy csak akarod.

Mindig biztonságban érezhetjük magunkat az adathalászat és a rosszindulatú programok elleni beépített védelemnek, a böngésző frissességét biztosító automatikus frissítéseknek, a legújabb biztonsági módosításoknak és egyebeknek köszönhetően.

Számos jellemzője van egy böngésző gyorsaságának, és a Chrome-ot úgy tervezték meg, hogy a legjobb legyen mind a sebesség, mind a gyors reagálás terén. A Chrome másodperceken belül elindul a számítógépen és a weboldalakat egy szempillantás alatt betölti. A Chrome felhasználói a sebes, hardveresen gyorsított 3D-s grafika élményét is élvezhetik. Mind a kereséseket, mind az internetcímeket beírhatod a Chrome egyesített cím- és keresősávjába. A cím- és keresősáv már a begépelés közben kereséseket és internetcímeket javasol. A cím- és keresősávval, valamint az automatikus kitöltés funkcióval csupán néhány billentyűt kell leütni, és máris megtalálta, amit kerestünk.

A Google Chrome az első olyan böngésző, amely a böngészőbe ágyazva tartalmazza a gépi fordítás funkcióját – anélkül, hogy további beépülő modulokat vagy bővítményeket kellene telepíteni.

Amikor a weboldal nyelve nem egyezik meg a böngészőben beállított nyelvvel, a Chrome automatikusan rákérdez, hogy lefordítsa-e a weboldalt a felhasználó által preferált nyelvre.

Views All Time
Views All Time
Views Today
Views Today